Leiden Home Learners (LHL) is een klein netwerk van gezinnen die voor thuisonderwijs gekozen hebben en die wekelijks samenkomen om te spelen en te leren. Onze focus ligt op vriendschap, natuur en creativiteit. We komen bij elkaar om samen te ontdekken, avonturen te beleven, ideeën uit te wisselen, projecten te bedenken en dingen te creëren. We delen ook een bonte bibliotheek met allerlei boeken, spelletjes, speelgoed en kunstmateriaal.

Onze bijeenkomsten zijn meestal op dinsdag of vrijdag, van 12 tot 15 uur. We ontmoeten elkaar op diverse plekken, zoals musea, parken, het strand of op allerlei andere plekken, meestal in Leiden. Zo eens per maand hebben we een bijeenkomst buiten Leiden.

De kinderen van Leiden Home Learners wonen in verschillende steden. Hoewel onze kinderen vriendjes hebben in hun eigen buurt en via clubjes, klasjes, en andere gemeenschappen, vinden we het ook belangrijk dat ze vriendschappen sluiten met andere kinderen die niet naar school gaan. Als ouders vinden we het bijzonder belangrijk om deze gelegenheden voor onze kinderen te faciliteren, zodat ze tijd en ruimte te hebben om elkaar te leren kennen.

Sommige van onze speciale happenings zijn ook te bezoeken door schoolgaande kinderen en hun ouders. LHL kinderen doen ook projecten voor de Leidse gemeenschap.

Als je een gezin hebt met thuislerende kinderen en je wilt eens naar Leiden Home Learners komen kun je contact opnemen met Rippy via leidenhomelearners@gmail.com om een van onze open bijeenkomsten te bezoeken.

Voor het downloaden van onze Nederlandstalige brochure, klik hier.

To download our brochure in English, click here.

Advertisements